Vaš zanesljiv partner.

+ 386 70 255 913

info@lightup.si

RAVNANJE Z ODPADKI

BIOCARTENE

Naše vrečke za smeti ponujajo priročne in higienske možnosti za domove, hotele, pisarne, javne ustanove, prevozna sredstva, gostinske obrate, parke, zdravstvene ustanove, gradbeništvo, športne objekte, izobraževalne ustanove in otroške ustanove ter še več.

Naše dihalne vrečke za smeti bodo izdelane po meri:

  • v velikostih od 200 do 1200 mm,
  • debeline od 12 do 100 mikronov,
  • prozorne, polprozorne, bele, naravne in obarvane,
  • s tiskom do 6 barv,
  • odišavljene,
  • v pakiranjih in zvijanju v roli.

Kompostabilne vrečke imajo zelo visoko pregrado proti prodiranju bakterij, virusov, spor in plesni.

 

TRPEŽNE IN ODPORNE NA TEKOČINE ZA ČISTO ODSTRANJEVANJE

Za mnoge potrošnike je nehigienično zbiranje in odstranjevanje kuhinjskih in prehrambenih odpadkov glavni razlog, da ne ločujejo biološko razgradljivih odpadkov. Biološko razgradljive vrečke za odpadke iz našega materiala Biocartene so tanke, a še posebej trpežne in odporne na vodo. Idealna rešitev za večjo higieno v vaši kuhinji in zabojniku za biološke odpadke. Zaradi izhlapevanja vlage se odpadki posušijo in zmanjšajo neprijetne vonjave.

Vrečke lahko kompostiramo skupaj s prehrambenimi odpadki. Njihova uporaba zagotavlja boljše higienske pogoje za zbiratelje odpadkov in kompostirne obrate.

Ostanki hrane, vrtni odpadki in druge organske snovi so dragoceni materiali, ne odpadki. Kompostiranje, to je postopek naravnega recikliranja s pomočjo mikroorganizmov in bakterij, kot so glive, ustvarja nov izdelek: dragocen kompost. Bolj kot se ti naravni gnojila uporabljajo v kmetijstvu, manj je potrebno mineralnih umetnih gnojil. Posledično se lahko kakovost zemlje izboljša na dolgi rok. Glede na zahteve lahko stranke izbirajo med vrstami, ki jih je mogoče kompostirati doma ali industrijsko (v skladu z EN 13432). Obe vrsti materiala se popolnoma razgradijo v vodo, CO2 in biomaso v industrijskih kompostarnah ali domačem kompostu na vrtu, na enak način kot organski odpadki.