Biorazgradljiva sveča

/*! elementor – v3.17.0 – 08-11-2023 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

100% IZ NARAVNIH MATERIALOV

Ohranimo tradicijo in s tem zmanjšajmo vpliv.

V Sloveniji letno porabimo okoli 15 milijonov nagrobnih sveč, kar je v povprečju skoraj osem sveč na prebivalca. Ta podatek o porabi nas umešča na tretje mesto na svetu. Tretjino nagrobnih sveč porabimo v novembru, kar predstavlja dodatno obremenitev za njihovo reciklažo. Največji delež predstavljajo klasične parafinske sveče v plastični embalaži, ki jim sledijo elektronske z baterijskimi vložki. S tem ustvarimo 4.500 ton odpadkov, kar predstavlja 20% vse odpadne embalaže. Delež neprevzetih in torej nepredelanih odpadnih nagrobnih sveč med vsemi odpadki najvišji; znaša kar 72%.

Rešitev

/*! elementor – v3.17.0 – 08-11-2023 */
.elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

Predstaviti Vam želimo 100% biorazgradljivo nagrobno svečo FLORO, s katero želimo rešiti oz. pripomorati k rešitvi treh problemov, ki se pojavljajo v Sloveniji in širše:

  • Zmanjšati kopičenje odpadnih nagrobnih sveč na odlagališčih,
  • pravilno ravnanje z odpadnim jedilnim oljem,
  • zmanjšati uporabo plastike,
  • zmanjšati proizvodnjo klasičnega voska, ki temelji na osnovi naftnih derivatov.

Lonček in pokrov: BIOMATERIAL

Danes obstaja bioplastična alternativa za skoraj vsak konvencionalni plastični material in ustrezno aplikacijo. Bioplastike – plastike, ki so biološko izvorne, biorazgradljive ali oboje – imajo enake lastnosti kot konvencionalne plastike in v mnogih primerih celo ponujajo dodatne prednosti. To vključuje zmanjšan ogljični odtis ali dodatne možnosti ravnanja z odpadki, kot je kompostiranje. Bioplastike so ključen del biogospodarstva in hitro rastoča inovativna industrija, ki ima potencial za ločitev gospodarske rasti od izčrpavanja virov in vpliva na okolje. Bioplastike so raznolika družina materialov z različnimi lastnostmi.

https://www.lightup.si/wp-content/uploads/2023/12/Spletna-brizganje.mov

Gorilna masa: RECIKLIRANO JEDILNO OLJE

V podjetju LIGHT UP smo se odločili za inovativen in nekoliko drugačen način predelave odpadnega jedilnega olja, katere končni izdelki so okolju in zdravju bolj prijazni od obstoječih in imajo poleg tega tudi visoko dodano vrednost.

Za razliko od klasičnih parafinskih sveč so sveče iz odpadnega jedilnega olja rastlinskega izvora. V primerjavi z rastlinskimi svečami iz svežih olj ali čebeljega voska, so naše sveče proizvedene iz obnovljivega vira – odpadka, ki v ničemer ne posega v prehransko verigo. Njihova ključna surovina je povsem lokalnega izvora, med tem ko se ostali voski proizvajajo v od nas oddaljenih krajih, njihov transport pa po nepotrebnem obremenjuje okolje. Naše sveče so CO2 nevtralne in so dokazano zdravju in okolju prijaznejše. Gorijo do 25 odstotkov dlje ter pri nižji temperaturi kot parafinske sveče.

Bombažni stenj, ki ga uporabljamo v naših svečah, ne vsebuje svinčevih ali nikljevih spojin. Zaradi tega manj sajijo, poleg tega pa ne oddajo za zdravje ljudi nevarnih snovi

Prikaz vseh 3 rezultatov